søndag den 6. juni 2010

Nøgen burger - tør du?

Nøgen burger - med masser af power

Min veninde har fundet ud af, at hun er overfølsom overfor hvede og gluten. Det kom ikke som nogen overraskelse for mig, for langt de fleste kan ikke tåle det brød, som vi spiser i dag. Det er brød, som er bagt af "tom energi" (læs: hvidt mel) og brød som er fyldt med tilsætningsstoffer for at give det smag og holdbarhed. Det har ikke noget at gøre med det brød, som er fyldt med "god energi" (læs: groft fiberrigt brød). Brød som vores krop kan bruge til opbygning af cellerne og som giver os den gode energi.

En fredagaften havde vi lyst til at spise hjemmelavede burger, men hvordan kunne vi lave en burger uden at bruge en brugerbolle, men stadig få oplevelse af en spise en buger? Vi måtte tænke kreativt og uden for 'boksen'. Først blev vi enige om, at en burger består af en underdel, en køddel (burger) og afsluttes med en overdel. Vi tænkte kreativt og besøgte en grønsagsafdeling. Det kom der en skøn burger ud af. Serveret med et glas køligt hvidvin og så var en skøn forårs aften hjemme. Jeg kalder det for en "nøgen burger" fordi den ikke har sin bolle omkring sig.

Nøgen burger
Til 3-4  pers

500 gr. hakket oksekød
2 squash.
4 bøf tomater i skiver
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. grillet krydderi
1 fint hakket løg
Salt og peber
Olie til stegning

Valgfrit tilbehør til burgeren: ost, peberfrugt, mayonaise, tomatpesto
Serveres med grøn salat og ovnbagte kartofler

Rør oksekøddet sammen med hakket løg, presset hvidløg, grillet krydderi, salt og peber. Del oksekøddet i 4 portioner. Steg dem ca. 5 min på hver side til de er gennemstegte. Del squashen på midten og skær i 0,5-1 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og krydr med salt. Steg dem gyldne på hver side.
Anret bugeren med to skiver squash, 2 skiver tomat, lidt tomatpesto, okseburgeren, 2 tomatskiver og afslut med 2 skiver squash. Mums !!

Variation:
  • kyllingekøb i stedet for oksekød
  • bag og gril squashen og tomaterne i ovnen
  • brug peberfrugt i stedet for squash
  • mix farsen med dine favorit krydderier
Har du mod til at være nøgen - så gør det med en burger !!!

Ingen kommentarer: